DTU har åbnet det nye IoT Center den 12. december - et forskningscenter som skal fremme samarbejdet mellem IoT-forskere og -praktikere i Danmark.
Milliarder af intelligente digitale systemer, som er forbundet med hinanden og til internettet, danner et stort tingenes internet også kaldet Internet of Things (IoT). Alt fra tøj til biler får indbygget elektronik, software, sensorer og antenner, der gør dem i stand til at sanse verden omkring sig og kommunikere med hinanden. Din hverdag kan blive lettere og mere effektiv, når alle mulige genstande bliver koblet til internettet og gør ting for dig. Men tingenes internet stiller krav til hardware, software og sikkerhed.
Ved det nye IoT Center, som er forankret på DTU Compute, har en gruppe IoT-forskere dannet et netværk, som tager netop den udfordring op. Netværket inviterer alle IoT-interesserede indenfor og vil tilrettelægge matchmaking-arrangementer mellem virksomheder, forskere og studerende, hvor fokus er at skabe samarbejde på IoT-området. Missionen er at øge synligheden af IoT-forskning og støtte nye IoT-initiativer. Visionen er at levere sikre og pålidelige løsninger på de samfundsmæssige udfordringer, som IoT giver. Centerleder er Paul Pop, professor i Cyber-Physical Systems på DTU Compute.
Forskningsområder og projekter
Nuværende forskningsområder i centret er fx Industrial IoT (maskiner som kommunikerer indbyrdes), Security and Privacy for IoT (it-sikkerhed dvs. beskyttelse mod hacking og cyberangreb), Platforms for IoT, Communications Infrastructure for IoT. Og se her hvilke forskningsprojekter er involveret.